Medische Fitness

De basis van de Medische Trainingstherapie (MTT) is midden jaren 60 gelegd door Oddvar Holten (Noorwegen). Hij stelde vast dat een groot deel van de patiënten regelmatig terug in behandeling kwamen voor herhalingsklachten van onder andere nek-, rug-, schouder- of knie aandoeningen. Uit ontevredenheid met de lange termijn resultaten van de toen bekende oefentherapie ontwikkelde hij de MTT.

Orthopedisch chirurg professor Alvik, die zich volledig kan vinden in de gedachtengang van Holten omschrijft (d.d. 1967) de doelstelling van MTT als volgt : “De patiënt moet gezonder zijn na de behandeling dan dat hij/zij was voor het ontstaan van de ziekte”.

Medische Trainingstherapie is een vorm van oefentherapie waarbij de patiënt onder toezicht de oefeningen uitvoert met of zonder hulp van speciaal geconstrueerde apparatuur.

De MTT apparatuur is zo geconstrueerd dat bij de uitvoering van een oefening de spieren, betrokken bij een bepaalde bewegingsfunctie, optimaal getraind worden. Zoals de algemene conditie van hart- en longfuncties, spierkracht van alle spiergroepen, mobiliteit, stabiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen van bepaalde spieren of spiergroepen.

Met de MTT apparatuur is het mogelijk om de belastbaarheid optimaal te doseren waardoor de aangedane bewegingsfunctie getraind kan worden. Het is vooral geschikt voor mensen met een (tijdelijk) lagere belastbaarheid. De hulpmiddelen maken training mogelijk vanaf een uiterst laag beginniveau en laten zeer fijne doseringen in belasting toe.

De MTT is een ideaal vervolg op fysiotherapie en manuele therapie. In de fysiotherapie en manuele therapie wordt een gewricht eerst weer geoptimaliseerd in zijn functie door mobiliseren/manipuleren. Daarna moet dat gewricht weer goed blijven functioneren met behulp van de (geoefende) spieren.

Zorgkaart Nederland

We krijgen op Zorgkaart Nederland een 9.9
Bent u ook zo tevreden met onze
diensten? Laat dan ook een
waardering achter op

www.zorgkaartnederland.nlzorgkaart